Haiducii si banditii care au terorizat Bucureștii - Boerescu Dan-Silviu

Haiducii si banditii care au terorizat Bucureștii - Boerescu Dan-Silviu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786068782669
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 152
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Haiducul „ia de la bogați și împarte la săraci”, după cum jefuiește „ștafetarii Poștei”, negustorii avuți, pe drumurile lor între Constantinopole și Lipsca, ori chiar ciobanii însemnați aflați în transhumanță. Apoi, se transformă când în bandit urban, care ridiculizează Poliția, când în revoluționar activ care zguduie temeliile istoriei.

Haiduci, briganzi, eroi sau tâlhari – temute vieți de bandiți și de justițiari atemporali controversați: de la „calicii” Mitropoliei la „bandele Kalașnikov” de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, ei au terorizat și, deopotrivă, fascinat Bucureștii!

 

‒     Andrii Popa – recuperatorul și vânzătorul de cadâne

‒     Pazvante Chioru cucerește Bucureștii. O poveste reală despre briganzii, cerșetorii și vagabonzii care au pus mâna pe Capitală

‒     Ultimii haiduci urbani: Ioniță Tunsu – paracliserul răspopit, Iorgu Serdaru – tâlharul care l-a fascinat pe Eminescu și a făcut deliciul presei bucureștene, Grigore Pantazescu – Cum a fost furat tezaurul „Cloșca cu puii de aur”

‒     Zdrelea și Mărunțelu sfidează polițaii

‒     Bandele „Kalașnikov” vs. Comisarul Alimănescu: Gică Cioc – „Balaurul” și rivalul său, „Hitler”, Petre Silberschmied – „Argintaru”, Voinescu & Cairo – Spargerea de la Banca Națională, Cazul ofițerilor ruși, Canalul și controversatul final de carieră

‒     Banda lui Ioanid: Neînțelesul jaf al nomenclaturiștilor care au prădat duba Băncii Naționale

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0600 sec