Ghidul Xenofobului - Elvetienii

Ghidul Xenofobului - Elvetienii
Preț: 18,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-8073-26-2
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 128
Format: 10,7 x 17,8
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

O capodoperă în miniatură, un univers în format de buzunar: micile calităţi şi marile defecte ale omenirii, într-o călătorie şarmantă şi ireverenţioasă, plină de umor şi onestitate. Vindecă de xenofobie aproape garantat!

"Potrivit legilor fizicii, bondarul ar trebui sa fie incapabil sa zboare. În mod asemanator, conform legilor economice, Elvetia nu ar trebui sa o duca atât de revoltator de bine. Fara iesire la mare, cu o piata interna mai mica decât Londra, vorbitoare de patru limbi diferite, fara resurse naturale – în afara de energia hidroelectrica, putina sare si înca si mai putin peste –, fara piete asigurate pentru produsele sale prin intermediul coloniilor sau al apartenentei la un pact comercial, ea ar trebui sa fi dat de mult cu fundul de pamânt. Cu toate acestea, elvetienii sunt singurii în comparatie cu care nemtii par ineficienti, francezii nediplomati si texanii saraci. "

"Traversarea strazii în Elvetia este o operatiune riscanta, desi trecerile semnalizate abunda. Toti pietonii elvetieni care traverseaza au o trasatura comuna: se misca de doua ori mai încet decât în mod obisnuit si rar arunca o privire în lateral masinilor care au oprit sa îi astepte. Autoritatile au lansat chiar si o campanie pentru a convinge cele doua parti sa stabileasca un contact vizual – teoretic, preferabil contactului dintre bara de protectie si picior. Nu este de mirare ca traversarea mai sigura se face pe oriunde altundeva, când te gândesti ca 60% din accidentele cu pietoni au loc pe zebre."

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0545 sec