Ghidul Xenofobului - Canadienii

Ghidul Xenofobului - Canadienii
Preț: 18,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-606-8073-10-1
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 128
Format: 10,7 x 17,8
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

O capodoperă în miniatură, un univers în format de buzunar: micile calităţi şi marile defecte ale omenirii, într-o călătorie şarmantă şi ireverenţioasă, plină de umor şi onestitate. Vindecă de xenofobie aproape garantat!

Canadienii sunt atât de politicosi si corecti, încât se spune ca un hot din partea de sud a Columbiei Britanice a intrat într-un magazin si, dupa ce a asteptat rabdator la rând, l-a informat politicos pe vânzator ca si-a uitat arma acasa, dar ca se va întoarce în jumatate de ora, ca sa-l jefuiasca. Politia, sosita la vreme pentru a-l aresta, a declarat ca omul nu numai ca si-a respectat promisiunea, dar a fost si punctual.

Când calatoresc departe de meleagurile natale, canadienii sunt sfatuiti sa spuna ca vin din Toronto, Montreal sau Vancouver, indiferent care este adevarul. Nimeni n-a auzit vreodata de alte localitati si nu veti ajunge nicaieri daca veti încerca sa lamuriti problema precizând ce orase sunt prin apropiere: în Canada, nici o asezare nu e aproape de alta.

Aproape 90% din canadieni locuiesc pe o raza de trei sute de kilometri de granita americana. Daca nu pot trai ca ei, macar sa traiasca aproape de ei. Când vor primi ordinul de invadare a Sta telor Unite, în nici trei ore, douazeci si sapte de milioane de canadieni vor fi trecut deja frontiera.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0382 sec