Ghid de pregatire pentru Bacalaureat - Limba si Literatura romana - 2010 - Comunicare orala

Ghid de pregatire pentru Bacalaureat - Limba si Literatura romana - 2010 - Comunicare orala
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-649-587-8
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 192
Format: 11,5 x 16,5

DESCRIERE

Şi în acest an şcolar, Editura Sigma pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu posibile rezolvãri ale unor modele de subiecte pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba românã.

În precizãrile metodologice publicate de Comisia de evaluare a M.E.C.I. s-au fãcut cunoscute cerinţele (itemii) structurate în douã categorii:
1. Ce se poate deduce despre autorul textului şi despre situaţia de comunicare.
2. Exprimarea unei opinii personale referitoare la o afirmaţie a autorului sau la un aspect din text (personaje, situaţii, întâmplãri etc.).

De asemenea, M.E.C.I. a publicat douã modele de subiecte, cu cerinţele corespunzătoare. Alãturi de aceste două modele de subiecte şi de sugestiile de rezolvare a lor, propunem elevilor 50 de variante de subiecte împreunã cu sugestiile de rezolvare ale acestora. Textele propuse aparţin unor stiluri diverse (beletristic, ştiinţific, jurnalistic), pentru a oferi absolvenţilor de liceu o gamã cât mai diversã de texte.

Recomandãm ca rezolvãrile oferite sã fie doar un punct de plecare în studiul aprofundat al absolvenţilor, fiecare putând sã rezolve şi în alte modalităţi cerinţele textelor propune sau chiar sã-şi stabileascã alte cerinţe, cu respectarea însă a itemilor propuşi de M.E.C.I.

Pentru a veni în sprijinul elevilor, prezentãm la început cele mai importante noţiuni privind situaţia de comunicare, noţiuni de stilisticã (stilurile funcţionale, calităţile generale şi particulare ale stilului). Recomandãm studierea temeinicã a acestui capitol deoa­re­ce pregătirea probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română presupune cunoaşterea unor noţiuni referitoare la actul de comunicare, stilurile funcţionale, tipuri de texte, câmp semantic / lexical etc.

La elaborarea Ghidului au participat profesori cu experienţă şi de prestigiu, cărora le mulţumim pe aceastã cale pentru colaborare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0300 sec