Ghid de pregatire pentru Bacalaureat 2010 - Limba si Literatura romana

Ghid de pregatire pentru Bacalaureat 2010 - Limba si Literatura romana
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-649-584-7
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 272
Format: 16,5 x 23,5

DESCRIERE

Ca şi în anul şcolar trecut, pentru a veni în sprijinul absolvenţilor de liceu, Editura SIGMA pune la dispoziţia acestora Ghidul de pregătire pentru bacalaureat la Limba şi literatura românã, pentru anul 2010, care cuprinde modelele de subiecte publicate de M.E.C.I. la data de 30 octombrie 2009, precum şi posibile modele de rãspuns pentru fiecare variantã.
Alături de modelele propuse de M.E.C.I., autorii Ghidului propun alte 40 de modele din fiecare subiect asemãnãtoare cu cele propuse de M.E.C.I. Spre deosebire de anul trecut, când la subiectul I se propuneau numai texte poetice, în acest an, pe lângã acestea, autorii Ghidului propun şi texte în prozã şi dramatice.

În finalul lucrării oferim absolvenţilor cele mai importante noţiuni privind formarea şi evoluţia limbii române, elemente de stilisticã, de limbaj poetic, de prozodie, noţiuni despre curentele culturale şi literare, periodizarea literaturii române, valoarea stilisticã a pãrţilor de vorbire, precum şi conceptele operaţionale referitoare la prozã, poezie şi dramaturgie.
La rezolvarea enunţurilor şi-au adus contribuţia profesori de prestigiu din întreaga ţarã, care au valorificat astfel experienţa bogatã de la catedrã şi cãrora le mulţumim pe aceastã cale.

Menţionãm cã rezolvãrile propuse în aceastã carte sunt numai nişte puncte de sprijin, nişte modele de lucru pe care le oferim elevilor, aceştia putând oricând sã le adapteze, în funcţie de nivelul de cunoştinţe.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0264 sec