Ghid de pregatire pentru Bacalaureat 2010 - Geografie

Ghid de pregatire pentru Bacalaureat 2010 - Geografie
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-649-585-4
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 272
Format: 16,5 x 23,5

DESCRIERE

La sfârşitul ciclului de învăţământ liceal, elevii care au absolvit liceul în cadrul filierei teoretice-profilul umanist, filierei tehnologice-profilul servicii sau a filierei vocaţionale-toate profilurile şi specializările, cu excepţia celui militar, au posibilitatea de a susţine o probă scrisă de evaluare a competenţelor formate pe durata învăţământului liceal, în cadrul probei E-d), diferenţiată în funcţie de filieră, profil şi specializare în cadrul unui examen naţional pe baza unei programe şcolare de geografie pentru clasa a XII-a, intitulată „Europa – România – Uniunea Europeană. Probleme fundamentale“.

Proba de geografie constă în trei subiecte:
subiectul I – Europa; subiectul II – România şi subiectul III – Uniunea Europeană. Fiecare subiect este format din:
- itemi obiectivi şi semiobiectivi: cu răspuns scurt şi cu alegere multiplă, având ca material-suport reprezentarea grafică sau cartografică;
- itemi subiectivi: de tip eseu nestructurat (liber), având ca material suport reprezentarea cartografică;
- de tip eseu structurat sau de tip rezolvare de probleme.

Această lucrare are ca finalitate familiarizarea elevilor cu exigenţele evaluării la nivel naţional şi cu variatele tipuri de itemi, totodată fiind o ofertă cu valoare de ghid pentru profesorii de geografie şi un instrument realmente necesar pentru elevi.

Cartea conţine calendarul, metodologia, programa şi modelul propus de M.E.C.I şi C.N.C.E.I.P. pentru examenul de bacalaureat la geografie, împreună cu sinteze şi 40 de teste propuse de către autori create după model.

Răspunsurile prezentate şi baremele de evaluare asigură posibilitatea controlului propriilor rezultate, a identificării nivelului competenţelor formate şi a calităţii cunoştinţelor însuşite.

Sperăm ca această lucrare să fie de un real sprijin în pregătirea examenului de Bacalaureat 2010.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0412 sec