Geopolitica Matrioskai - Rusia postsovietica in noua ordine mondiala, vol. I

Geopolitica Matrioskai - Rusia postsovietica in noua ordine mondiala, vol. I
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-973-669-783-8
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 392
Format: 13×20

DESCRIERE

„Un volum scris de un fost ministru de Externe are un potenţial defect: stă sub semnul ambiguităţilor, al su­ges­tiilor voalate, al lecturii printre rânduri, nu al afir­ma­ţiilor desluşite. Volumul lui Adrian Cioroianu desfide clişeul. Autorul e tranşant, aplicat şi adeptul vorbirii (geo­po­li­ti­ce) pe şleau. În plus, mai are o incontestabilă calitate: con­turează, tacit, un proiect strategic faţă de un spaţiu la care ne-am raportat de multe ori defazat şi ineficace.“ - Dan Dungaciu prof. univ., Universitatea Bucureşti (autor al volumului Cine suntem noi? Cronici de la Est de Vest, 2009)

„Adrian Cioroianu face o radiografie minuţioasă a finalului URSS şi a evoluţiilor turbulente din fostele ei colonii – azi state independente. Istoric riguros şi publicist talentat, cum puţini se manifestă în spaţiul profesiei sale, înarmat acum şi cu experienţa de ministru de Externe (adică de actant, nu numai de reflector), autorul reuşeşte să transmită publicului senzaţia de participare directă la eveniment. Geopolitica Matrioşkăi, amplă ca întindere şi ambiţioasă ca proiect analitic, reprezintă o contribuţie extrem de utilă şi necesară articu­lării unei politici active şi proactive a României în Est.“ - Vitalie Ciobanu scriitor, redactor-şef al revistei Contrafort din Chişinău (autor al volumului Anatomia unui faliment geopolitic: Republica Moldova, 2005)

Geopolitica Matrioşkăi este primul volum al unei lucrări dedicate isto­riei recente a Rusiei postsovietice şi a spaţiului pe care strategii de la Moscova îl numesc vecinătatea imediată a Rusiei actuale (un sino­nim pentru o parte a sferei de influ­enţă pe care Rusia doreşte să şi-o menţină în noua ordine mondială).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0413 sec