G.Calinescu. A cincea esenta

G.Calinescu. A cincea esenta
Preț: 35,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-23-2853-8
Anul publicării: 2009
Pagini: 768
Format: 15 x 23,5
Categoria: Critica literara

DESCRIERE

„Andrei Terian este (chiar daca nu fara unele discutii) cel mai bun produs al ultimului val de critici literari. Nu doar simplu „spirit critic”, ci adevarata „natura critica”, Andrei Terian s-a remarcat printr-o inteligenta ofensiva, euforica si spectaculoasa, contagioasa si caustica deopotriva, prin verva polemica si transanta atitudinala, ca si, nu mai putin, prin incisivitate si promptitudine in reactii, puse toate in subordinea unei rigori conceptuale si ideatice si a unei exigente aproape drastice in declinarea valorii. Andrei Terian e, pe scurt, dintre criticii care merita cititi mai intii pentru ei insisi si abia apoi pentru interpretarile si judecatile profesate, chiar daca acestea sint si ele mai mult decit meritorii.” (Al. Cistelecan)

„Cartea lui Andrei Terian e o sinteza critica de o amploare, minutie si verva interpretativa inca nemaiintilnite la noi in bibliografia, atit de abundenta totusi, despre G. Calinescu. Esteo lucrare de referinta, care va ramine. Ea marcheaza simbolic aparitia unui nou reprezentant
stralucit al unei generatii tinere care a inceput deja si continua alert sa innoiasca domeniul studiilor noastre literare.” (Paul Cornea)

„Nimeni n-a analizat mai minutios opera critica a lui G. Calinescu, formulind totodata obiectii si remarci mai pertinente. Cartea lui Andrei Terian este temeinica, bine informata, bine scrisa si conceputa, contributie de aici incolo inconturnabila cind vom dori sa ne ocupam de G. Calinescu.” (Nicolae Manolescu)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0623 sec