Filosofia antica restituita in puritatea ei - Jean D`Espagnet

Filosofia antica restituita in puritatea ei - Jean D`Espagnet
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 5948417190356
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 240
Format: 13x20 cm
Categoria: Filosofie

DESCRIERE

Filosofia antica restituita in puritatea ei. Opera secreta a filosofiei lui Hermes

Cel care nu cunoaste gradele si intensitatea focului extern sa lase deoparte alchimia, caci nu va reusi niciodata sa obtina lumina din intuneric, daca nu stie sa opereze cu caldura, daca nu stie ca trebuie mai intai o caldura temperata care sa patrunda in elementele intermediare, caci elementele externe nu sufera transmutatia decat prin intermediul elementelor mijlocitoare.

 

Cei care studiaza aceasta doctrina trebuie sa lase deoparte comportamentele neadecvate, viciile si patimile si sa se roage neincetat lui Dumnezeu. Trebuie sa infaptuiasca opere de caritate si sa nu se ataseze deloc de lucrurile lumesti. Trebuie sa stea deoparte de adunarile oamenilor si sa se bucure de un perfect echilibru sufletesc, pentru ca intelegerea lor este mai eficienta in singuratate si poate da roade mai bune. Daca nu vor fi luminati de razele luminii divine, nu vor patrunde niciodata secretele si adevarurile acestei stiinte.

 

De aceea, mintile luminate, care au fost si care vor fi, au imbratisat aceasta filosofie vie, sacra si divina a lui Hermes cu tot avantul inimii lor, lasand la o parte doctrina moarta, omeneasca si profana a paganilor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0599 sec