Farsa

Farsa
Preț: 39,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-103-888-9
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 416
Format: 12,5 x 20

DESCRIERE

In anul 1856, Robert Houdin, parintele prestidigitatiei moderne, intreprinde o calatorie in Algeria, ca trimis al guvernului francez. Sarcina lui este sa dovedeasca superioritatea ratiunii iluministe, aplicand metodele stiintei in practica iluzionismului.
in anul 2004, la Forumul Culturilor din Barcelona, un iluzionist catalan fascinat de figura lui Houdin prezinta un numar de magie, pentru care foloseste scrinul ce apartinuse candva prestidigitatorului francez. Un imigrant maghrebian patrunde in scrin, de unde iese, mai apoi, preschimbat intr-un catalan sadea: vorbeste cu accent de Osona, stie sa cante imnul Cataloniei, e posesorul unui card Visa emis de Caixa, ba chiar si al unui carnet de membru al Clubului Barça.
Spectacolul are un succes rasunator. Totusi, faptul ca in timpul reprezentatiilor imigrantii dispar ridica semne de intrebare. Raspunsurile se afla in Gran Casino din Barcelona. in acest spatiu circular, un fost detinut, pasionat de literatura, si un anticar se vor stradui sa descopere metodele folosite de ambitiosul iluzionist pentru a subjuga vointa tuturor.
Màrius Serra alatura lumea enigmatica a jocurilor de noroc si minciuna pe care se sprijina unele comportamente publice, pentru a ne conduce spre un deznodamant neasteptat, pe masura acestei reusite parodii a societatii de inceput de secol XXI in care traim.

Prezentare autor:
Màrius Serra (Barcelona, 1963) a publicat peste cinci mii de cuvinte incrucisate, peste o mie de articole, noua volume de naratiune si trei de ludolingvistica, dintre care Verbàlia (2000) a fost distins cu premiile Octavi Pellisa, Serra D’Or si Lletra d’Or. A primit premiul Ciutat de Barcelona pentru volumul de povestiri La vida normal (1998). E autorul romanelor Mon Oncle (1995, distins cu premiul FEC), AblanatalalbA (1999) si De com s’escriu una novella (2004).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0411 sec