Explozia intarziata a fructelor de mango

Explozia intarziata a fructelor de mango
Preț: 44,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 973-102-221-5
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 400
Format: 13 x 20
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Primul roman pakistanez distins cu premiul COMMONWEALTH WRITERS’ PRIZE 2009 pentru cea mai buna carte de debut, nominalizat la MAN BOOKER PRIZE 2008 si finalist la GUARDIAN FIRST BOOK AWARD 2008.


Se spune ca, daca doi indragostiti se despart, un avion se prabuseste. 'Explozia intarziata a fructelor de mango' este povestea unui asemenea eveniment aviatic.

De ce s-a prabusit, pe 17 august 1988, un Hercules C130, cel mai robust avion din lume, care-l avea la bord pe dictatorul pakistanez Zia ul-Haq? Motivele ar putea fi:
• O defectiune tehnica
• O eroare umana
• Nerabdarea spionilor de la CIA
• Blestemul unei femei oarbe
• Nemultumirea fata de planurile de pensionare a generalilor
• Sezonul fructelor de mango

Sau vinovat sa fie chiar naratorul, cadetul Ali Shigri?

Intr-un ritm sincopat si cu un umor negru care aminteste de celebrul roman Catch-22 al lui Joseph Heller, aceasta carte provocatoare si exuberanta semnata de Mohammed Hanif reimagineaza conspiratiile si coincidentele care au condus la moartea misterioasa a generalului Zia ul-Haq.

O naratiune exploziva, din care nu lipsesc comploturile si teoriile conspiratiei, serviciile secrete americane, generalii pakistanezi, plus o cioara turmentata, care trece granita ilegal.

"Amuzant, subversiv, erotic si trist. Oricine se gandeste sa candideze la un post de dictator cu obsesii religioase si dus cu pluta ar trebui sa citeasca mai intai acest roman." - Mark Haddon

MOHAMMED HANIF s-a nascut in 1965 la Okara, in Pakistan. A absolvit Academia Fortelor Aeriene Pakistaneze, dar a renuntat la cariera de pilot pentru a se dedica jurnalismului. A lucrat pentru o serie de publicatii precum Newsline, India Today, Washington Post, New York Times si Counter Punch. Mohammed Hanif a scris piese de teatru pentru BBC Radio si pentru scena. A urmat cursurile de Creative Writing de la universitatea britanica East Anglia. In prezent, locuieste la Londra si lucreaza la BBC, unde este seful sectiei in limba urdu.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0724 sec