Evanghelia lui Ramana Maharshi - Ramana Maharshi

Evanghelia lui Ramana Maharshi - Ramana Maharshi
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-8414-32-4
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 104
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Invataturile lui Maharshi concorda pe deplin cu textele spirituale si filosofice din vechea Indie si vin direct de la marii Intelepti din trecut. Raspunsurile oferite reprezinta chintesenta Intelepciunii Divine, intrucat se bazeaza in mod direct pe cunoasterea si pe experienta lui Ramana.  


Starea care transcende vorbirea si gandirea se numeste mauna; ea este meditatie fara activitate mentala. Supunerea mintii este meditatie; meditatia profunda este gandire eterna. Tacerea este atotgraitoare; este cursul vesnic al «limbajului». Aceasta curgere este intrerupta de vorbire; cuvintele obstructioneaza acest «limbaj» mut. Prelegerile pot sa tina oamenii ocupati ore in sir, dar sa nu le aduca nimic bun. Tacerea, pe de alta parte, este permanenta si aduce beneficii intregii umanitati… Tacerea inseamna elocventa. Prelegerile orale nu sunt la fel de elocvente cum e tacerea. Tacerea este elocventa fara de sfarsit… Ea este cel mai bun limbaj. Exista o stare in care cuvintele inceteaza si domneste tacerea.” („Evanghelia lui Ramana Maharshi”)

 

Mintea este utila prin lumina pe care o reflecta. Pentru a vedea inima e suficient ca mintea sa fie intoarsa catre ea. Dar cum ne putem amplifica forta mintii astfel incat ea sa devina un instrument pentru realizarea Sinelui si eliberare?

 

Evanghelia lui Ramana Maharshi” este mai mult decat o carte. Ea reprezinta chintesenta Intelepciunii Divine si contine raspunsurile la intrebarile pe care cu totii ni le punem cu ardoare in forul nostru interior. Cel care cauta cu sinceritate Adevarul va gasi aici sfaturi practice si se va convinge ca natura lui esentiala este una Divina.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0349 sec