Evaluarea elevilor la clasa a IV-a Istorie Educatie civica Geografie

Evaluarea elevilor la clasa a IV-a Istorie Educatie civica Geografie
Preț: 14,17 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: _
Anul publicării: 2009
Format: 13 x 20 cm

DESCRIERE

Auxiliarul "Evaluarea elevilor la clasa a IV-a- istorie, educatie civica, geografie", avizat MECI conform Deciziei nr. 29435/16.03.2009, are un pregnant caracter practic-aplicativ, reprezentand astfel un pretios indreptar pentru elevi, iar pentru invatatori un auxiliar util.
Aceasta promoveaza studiul interdisciplinar din ciclul primar, fiind un model orientativ care lasa un camp larg afirmarii creativitatii, in structura lectiilor, conform personalitatii educatorului, nivelului de pregatire al elevilor si specificului local.
In structura caietului se evidentiaza probe de evaluare care ilustreaza toate cele trei forme ale evaluarii (initiala/predictiva, formativ-continua si sumativa/finala), la fiecare dintre cele trei discipline de invatamant.
Spre deosebire de celelalte auxiliare ai căror autori erau dascăli din învăţământul primar, la acest auxiliar şi-au adus contribuţia un învăţător şi un profesor de istorie, anticipând trecerea de la învăţământul primar la cel gimnazial.
În structura caietului de evaluare se evidenţiază probe de evaluare care ilustrează toate cele trei forme ale evaluării, la fiecare dintre cele trei discipline de învăţământ (istorie – 1 test de evaluare iniţială, 6 probe de evaluare continuă, pe unităţi de învăţare, 1 test de evaluare finală; educaţie civică – 1 test de evaluare iniţială, 5 probe de evaluare continuă, pe unităţi de învăţare, 1 test de evaluare finală; geografie – 1 test de evaluare iniţială, 6 probe de evaluare continuă, pe unităţi de învăţare, 1 test de evaluare finală).
Probele de evaluare sunt complexe, variate, cuprinzătoare, accesibile şi au drept ţintă dezvoltarea gândirii elevilor şi dobândirea unor competenţe specifice. În conceperea probelor de evaluare s-a pornit de la unităţile de învăţare prevăzute de manualele tipărite la Editura Aramis şi conţinuturile prevăzute de programa şcolară în vigoare.
Caietul „Evaluarea elevilor la clasa a IV-a – istorie, educaţie civică, geografie” are un pregnant caracter practic-aplicativ, reprezentând un preţios îndreptar pentru activitatea elevilor, iar pentru învăţători un auxiliar util demersului didactic actual, în promovarea studiului interdisciplinar din ciclul primar, un model orientativ care lasă un câmp larg afirmării creativităţii, în structura lecţiilor, conform personalităţii aducatorului, nivelului de pregătire al elevilor, specificului local etc.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0732 sec