Esenta psihologiei lui Jung si budismul tibetan. Radmila Moacanin

Esenta psihologiei lui Jung si budismul tibetan. Radmila Moacanin
Preț: 28,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069389928
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 180
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

In aceasta editie extinsa a clasicei sale introduceri, Radmila Moacanin ne poarta catre punctele de intersectie dintre budismul tibetan si psihologia jungiana. Apartinand unor culturi radical diferite, aceste doua perspective impart idei izbitor de asemanatoare si o preocupare comuna catre ceea ce Jung numea „experimentul extraordinar de a deveni constient”.

 Budismul tibetan, renumit pentru practicile sale tantrice, este plin de imagini si ritualuri de transformare a mintii. In teoriile sale asupra mintii si a psihologiei, Jung a cautat simbolurile si metodele pentru deblocarea puterii psihicului uman universal. Radmila Moacanin examineaza arhetipurile jungiene si zeitatile budiste, rolurile analistului si ale prietenului spiritual, subconstientul colectiv, karma si multe altele. Ea permite acestor concepte de a se pune in lumina unul pe altul, pastrand cu atentie in acelasi timp caracterul distinctiv al fiecarei perspective.

 Pasionata de ambele discipline, autoarea duce ideile si metodele lui Buddha si ale lui Carl Jung dincolo de simpla teorie, chiar in domeniul realitatii de zi cu zi, dandu-le viata pentru cititorii secolului al XXI-lea.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0629 sec