Descrierea substantelor morfinomimetice si halucinogene

Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc limitat
Autor:
ISBN: 978-973-1897-58-5
Anul publicării: 2010
Ediția: paperback
Pagini: 122
Format: 19.5/27.5

DESCRIERE

Specialiştii din domeniul medicamentelor ştiu că nu se cunoaşte în totalitate modul de acţiune al drogurilor, ceea ce trebuie sa constituie un avertisment foarte serios pentru noi toţi.
Formulele drogurilor chimice, active biologic sunt diferite între ele din punct de vedere al structurii. Relaţia directă între structura şi activitatea biologica este frecvent supusă unor factori subiectivi, aleatori.
Fenomenul structură-activitate este de multe ori surprinzător, datorita metaboliţilor intermediari, ca rezultat al activităţii metabolice, care pot sau nu interacţiona ireversibil cu macromolecula celulară, ducând şi la efecte neaşteptate.
Istoria psihotropelor este foarte pasionantă. Un savant foarte serios, profesorul Pelt de la Universitatea din Nancy, Franţa, admite posibilă varianta ca, într-o zi, drogurile să ofere posibilitatea oamenilor să acceadă la condiţii mult superioare stării normale. În prezent, se ştie ca drogurile acţionează asupra a tot ce e mai profund în noi, asupra celulelor constituţionale ale creierului. Unii savanţi afirmă că sistemul nervos şi creierul nu sunt altceva decât traductoare ale experienţei exterioare a corpului, adăugând că psihotropele modifică aceste traductoare. Interacţia merge uneori foarte departe şi alterează structura psihică intimă. Bergson este primul filozof care afirmă că acest traductor care este creierul prelucrează incomplet informaţiile exterioare şi, de aceea, creierul uman închide în el doar o parte din real. Cu alte cuvinte, creierul transmite numai o parte dintre informaţiile care sosesc şi trebuie să existe sau să se inventeze mijloace care să amelioreze capacitatea de transmisie a acestuia. În prezent se cunosc medicamente care pot deschide parţial sau total creierul uman. Altfel spus, să,, deschidă porţile percepţiei”. Din păcate, aceste medicamente sunt extrem de periculoase.
Înţelegerea creierului, a organizării lui, ca un ansamblu de reacţii chimice programate de un cod chimic este mai aproape de realitate şi permite să se explice superioritatea omului faţă de celelalte vieţuitoare. Drogurile pot provoca în creier interpretări absolut greşite care pot duce la nebunii sau sinucideri. De asemenea, ele pot,, naşte” revelaţii asupra naturii noastre interioare sau chiar asupra universului. Cercetările în domeniul chimiei creierului a condus şi la obţinerea de produse euforizante care aduc persoanei în cauza fericirea, fără sa ştie de ce este fericita, cu efecte secundare din cele mai neplăcute.
Concluzia este simplă: folosirea psihotropelor majore numai în cazurile de leziuni ale elementelor constituţionale ale creierului şi nimic mai mult, deoarece ele pot influenţa psihicul omului într-un mod dezastruos, ducând la dezumanizare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.2297 sec