Cyrano de Bergerac - Stefano Benni

Cyrano de Bergerac - Stefano Benni
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-44-0066-6
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 90

DESCRIERE

Cyrano de Bergerac. Repovestire de Stefano Benni.
Dupa o dramă scrisă de Edmond Rostand

Stefano Benni este un important scriitor, dar si un poet-cofetar care se da in vant dupa tot ce starneste emotii. A compus poeme, romane, lucrari de science-fiction si multe altele. Actor si orator exceptional, a facut turul teatrelor din intreaga lume, ducand pretutindeni povestile sale, astfel incat toti copiii au ajuns sa-si implore tatii sa le citeasca cu voce tare exact ca el.

Miguel Tanco s-a nascut in Spania in 1972, iar mai tarziu, incepand din 1999, a urmat cursurile Scolii de Arte Vizuale din New York. Ajuns in Italia, s-a specializat in arta ilustratiei, creandu-l in primul rand pe Pablo, un tanc pe care il poarta cu el prin Milano in timp ce deseneaza. Pe parcursul calatoriilor sale prin lume, a publicat 26 de carti, niciuna pentru adulti.

Fragment din cartea "Cyrano de Bergerac" de Stefano Benni

"Montfleury ar vrea sa-si continue tirada, insa din public se ridica in picioare... Cyrano. In sfarsit, il vedem! Si arata chiar mai bine, sau mai rau, decat am fi crezut.

Poarta o palarie enorma, in care e infipta o pana, de parca ar avea pe cap o ciuperca uriasa. Sade cu bratele incrucisate, iar pe chip i se citeste o expresie amenintatoare. Mustatile lui fioroase stau drepte ca doua. spade. Si, intr-adevar, are ditamai nasoiul, un nas lung si carnos care se vede si de la o suta de metri. Pe deasupra, are o voce atat de puternica, incat se cutremura candelabrele. Nu-i e frica de nimeni si sfideaza pe toata lumea. Striga cat il tine gura ca Montfleury este un actor ingrozitor de prost, ca nu trebuie sa mai intre pe scena. Si ca, daca vreunul nu-i de acord, nicio problema, poate sa provoace la duel pe oricine. 
- Toti cei care vor sa moara sa ridice un deget! tuna Cyrano. 
Voi ati ridica un deget? Eu, unul, nu.
Eroul nostru este cu adevarat curajos si autoritar. Insa remarcam deja o latura importanta a caracterului sau. Cyrano nu se supara niciodata pe cei slabi. E usor sa-l tratezi cu aroganta pe cel diferit de tine, pe cel mai ghinionist decat tine, pe cel neputincios. In schimb, e nevoie de curaj ca sa te faci respectat de catre cel puternic si important. In ziua de azi, cunoastem o multime de falsi spadasini care tipa si-si rotesc sabia in aer atunci cand sunt escortati si protejati, dar raman muti cand trebuie sa-l critice pe mai-marele momentului, ba chiar intra in slujba lui."

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0602 sec