Cuptoare si gratare pentru gradina
Preț: 14,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor: Stefan Winklemeyr
Editura: M.A.S.T.
Anul publicării: 2008
Pagini: 126
Categoria: Ghiduri diverse
DESCRIERE
Construitul artizanal-cuptoare si locuri de gratar pentru gradina- va arat cum se face acest lucru, cu sugestii si idei valoroase care si-au demonstrat utilitatea de mii de ori in practica. Fiecare etapa a lucrarii este explicata detaliat, pas cu pas, si exemplificata in scris si in imagini.
Fragment:
" Pereti din caramida.
Inainte de orice lucrare de zidarie trebuie sa amestecati mortarul, adica var, ciment, nisip si apa. Daca vreti sa obtineti un mortar imperrneabil, de exemplu pentru zidaria de mascare, adaugati material lichid pentru hidroizolatie in apa.
1 In cazul lucrarilor mai mari, folositi o betoniera pentru amestecarea mortarului, care astfel va fi gata dupa 3-5 minute de amestecare
2 Ridicarea zidului incepe prin asezarea colturilor sau a capetelor peretilor. Aici veti aseza cateva randuri din zid, in functie de structura de imbinare aleasa. Apoi, intre cele doua capete ale zidului veti intinde un fir, astfel incat caramizile sa fie aliniate corect.
3 Pe suprafata caramizilor, aplicati cu mistria un strat de mortar de o grosime de aproximativ 1, 2 cm asa-zisul rost de rezemare. Asigurati-va ca suprafata rezultata nu are denivelari.
4 Fiecare caramida este atasata de rostul vertical, asa-zisul rost de imbinare, cu mortar, si asezata pe patul de mortar de pe rostul de rezemare. Cu ajutorul mistriei aliniati caramida cu sfoara si apoi apasati-o usor. O cantitate de mortar va iesi pe sub margini, el fiind luat cu mistria si folosit la urmatoarea caramida. Pentru a putea refolosi mortarul care cade, asezati o scandura lata de-a lungul zidului, in zona in care lucrati. Folosind polobocul, verificati in mod regulat daca toate caramizile zidite sunt perfect orizontale si verticale. in plus, inaltimea zidului trebuie sa fie aceeasi pe toata lungimea, de-a lungul aceluiasi rand de caramizi. Locurile ramase libere in rosturi, care apar cel mai des de partea opusa a celei pe care se lucreaza, trebuie sa fie de asemenea umplute. "
Fragment:
" Pereti din caramida.
Inainte de orice lucrare de zidarie trebuie sa amestecati mortarul, adica var, ciment, nisip si apa. Daca vreti sa obtineti un mortar imperrneabil, de exemplu pentru zidaria de mascare, adaugati material lichid pentru hidroizolatie in apa.
1 In cazul lucrarilor mai mari, folositi o betoniera pentru amestecarea mortarului, care astfel va fi gata dupa 3-5 minute de amestecare
2 Ridicarea zidului incepe prin asezarea colturilor sau a capetelor peretilor. Aici veti aseza cateva randuri din zid, in functie de structura de imbinare aleasa. Apoi, intre cele doua capete ale zidului veti intinde un fir, astfel incat caramizile sa fie aliniate corect.
3 Pe suprafata caramizilor, aplicati cu mistria un strat de mortar de o grosime de aproximativ 1, 2 cm asa-zisul rost de rezemare. Asigurati-va ca suprafata rezultata nu are denivelari.
4 Fiecare caramida este atasata de rostul vertical, asa-zisul rost de imbinare, cu mortar, si asezata pe patul de mortar de pe rostul de rezemare. Cu ajutorul mistriei aliniati caramida cu sfoara si apoi apasati-o usor. O cantitate de mortar va iesi pe sub margini, el fiind luat cu mistria si folosit la urmatoarea caramida. Pentru a putea refolosi mortarul care cade, asezati o scandura lata de-a lungul zidului, in zona in care lucrati. Folosind polobocul, verificati in mod regulat daca toate caramizile zidite sunt perfect orizontale si verticale. in plus, inaltimea zidului trebuie sa fie aceeasi pe toata lungimea, de-a lungul aceluiasi rand de caramizi. Locurile ramase libere in rosturi, care apar cel mai des de partea opusa a celei pe care se lucreaza, trebuie sa fie de asemenea umplute. "
Comenzi telefonice
-Telefon 0724240424
Program
Luni-Vineri 8.00-18.00
Sâmbătă 8.00-14.00
În curând
-
Comandă specială
-Categorii de carte
-Edituri
-Top
-Accesul clienţilor
-Recomandări
-Promoţii
-- 21,00 leiPRP: 30,00 lei
- 21,00 leiPRP: 30,00 lei
- 8,40 leiPRP: 12,00 lei
RECENZII