Cu ochii larg inchisi

Cu ochii larg inchisi
Preț: 16,90 lei
Disponibilitate: stoc lichidat
Autor:
ISBN: 973-707-075-5
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 120
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Contemporan cu Sigmund Freud, scriitorul austriac Arthur Schnitzler a scris mai multe cărţi de inspiraţie psihanalitică, dând astfel o formă literară şi atractivă abordărilor teoretice ale sexualităţii prin care psihanaliza îşi crea, adesea însoţită de scandal şi rezistenţe, drum către conştiinţa începutului de secol XX.
Cu ochii larg închişi este odiseea senzuală a unui cuplu new-york-ez, bogat, fermecător şi aparent solid. Romanul începe cu dezvăluirea fanteziilor celor doi soţi şi alunecă în experimentarea unor jocuri erotice nebuneşti, ce sfârşesc în exces hedonist şi orgii periculoase.
Cartea i-a inspirat lui Kubrick ultimul său film. Prin suspansul şi măiestria sa — rolurile principale sunt interpretate de Tom Cruise şi Nicole Kidman — acesta a avut un enorm succes, fiind catagolat drept cea mai controversată peliculă a ultimilor zece ani.
„Ochii lui Fridolin rătăciră avizi de la unele siluete plinuţe, la altele zvelte, de la unele gingaş îmbobocite la altele înflorite în toată splendoarea; şi cum fiecare dintre aceste făpturi dezgolite rămânea totuşi un mister, iar din măştile negre străluceau înspre el ochi mari ca nişte enigme irezolvabile, pofta lui indicibilă de a privi se transformă în chinul aproape de nesuportat al dorinţei. Dar aşa ca lui li se întâmpla desigur şi celorlalţi. Primele răsuflări pline de delectare se preschimbară în suspine, care sunau ca nişte vaiete prelungi; undeva cuiva îi scăpă un ţipăt; şi deodată, de parcă ar fi fost vânaţi, se năpustiră toţi din sala lor întunecată către femei..."
A. S.

„În timpul vieţii, Arhtur Schnitzler a fost catalogat adesea drept pornograf, iar compatriotul său, un oarecare Adolf Hitler, i-a înfierat scrierile ca fiind «murdării evreieşti». Vienezul a devenit cunoscut prin poziţiile sale contra atitudinii antisemite şi abordarea curajoasă a sexualităţii într-o epocă în care studiile lui Freud încă nu se impuseseră. De altfel, cei doi au mers umăr la umăr în lupta lor de demontare a tabu-urilor sexual-sociale ale vremii".
Jean-Lorin Sterian

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0682 sec