Cronica Imparatilor Romani

Cronica Imparatilor Romani
Preț: 89,99 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-973-717-224-2
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 240
Format: 20 x 26

DESCRIERE

Ce stim despre vietile si personalitatile celor 80 de împarati care au domnit de la Augustus pâna la caderea Romei? Cronica împaratilor romani este prima carte care abordeaza succesiunea conducatorilor Romei imperiale, folosindu-se de cronologii si alte suporturi vizuale. Acum nimeni nu va mai avea dubii cu privire la cine a construit Colosseumul sau când a fost pradata cetatea Romei de catre goti: Cronica ofera raspunsuri rapide si demne de incredere.

Acest lucru constituie însa doar o parte din ceea ce oferã valoare cartii. Portretele biografice ale celor mai importanti 56 de împarati, de la Augustus la Constantin, împreuna cu un capitol final despre imparatii Antichitatii tarzii, fac din acest volum o istorie completa si foarte interesantã a Romei imperiale.

Relatarile pitoresti ale scriitorilor antici, precum Suetoniu sau Tacit, sunt echilibrate de alte caracterizari judicioase, facute în lumina descoperirilor recente.

Imparatii faimosi fie pentru realizarile, fie pentru infamia lor primesc atentia cuvenita, iar numele mai putin importante apar în prim-plan pentru prima oara.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0370 sec