Crime și catastrofe uitate din istoria neagră a României - Boerescu Dan-Silviu

Crime și catastrofe uitate din istoria neagră a României - Boerescu Dan-Silviu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-992-103-6
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 152
Categoria: Istorie

DESCRIERE

O colonie muncitorească din apropierea șantierului unei hidrocentrale este spulberată într-o noapte de o revărsare de ape, care au luat cu ele zeci de vieți omenești.

Sute de brigadieri entuziaști sau „dușmani ai poporului” trimiși la reeducare pier la Canal și pe faimoasele șantiere ale tineretului.

Două mari accidente aviatice, adevărate catastrofe, au avut loc în Banat și în Transilvania în perioada comunistă.

Inundațiile din anii 1970-1975 fac numeroase victime.

Trei teribile catastrofe feroviare din anii ʼ30 fac sute de victime, iar o a patra se petrece în 1968.

În 1930, o biserică a ars cu 144 oameni înăuntru, dintre care 116 erau copii.

Un autobuz care circula pe ruta Suceava – Botoşani s-a răsturnat de pe un pod într-o mlaştină adâncă, la Huţani. În urma acidentului din 1980, au murit 48 de oameni.

Dezastrul de la Certej din 1971, provocat de ruperea digului şi alunecarea muntelui de steril din iazul de decantare al exploatării miniere, a provocat 89 de morţi şi 76 de răniţi.

În 1974, la Iaşi, un şofer de camion era pe punctul de a porni un război interetnic după ce, din răzbunare, a călcat cu o maşină grea o şatră de ţigani, curmând 24 de vieţi.


Iar în 31 martie 1995, aeronava Airbus 310 „Muntenia”, fabricată în 1987, cu peste 31. 000 de ore la bord, care trebuia să efectueze un zbor, practic, de rutină de la Bucureşti la Bruxelles, se zdrobea în localitatea ilfoveană Balotești. Au murit 49 de pasageri şi 11 membri ai echipajului…

 

ISTORII SECRETE (20 de volume)

Am fost prea multă vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat – vreme de mai multe generații – semnificația unor fapte și evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clișee specifice luptei de clasă de inspirație sovietică.

Însă, în momentul de față, când accesul liber la informație nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice și putem privi personajele exponențiale ale diferitelor epoci în toată complexitatea lor umană, fără teama de a deveni culpabili în ochii cenzurii, dar și cu riscul inerent de a șoca naționaliștii, protocroniștii sau extremiștii, indiferent de culoare lor politică.

Spre descifrarea istoriei secrete a României!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0331 sec