Conjuratia lui Machiavelli - Michael Ennis

Conjuratia lui Machiavelli - Michael Ennis
Preț: 37,57 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-93323-9-9
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 464
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Ce credeti ca se intampla cand doua dintre cele mai proeminente personalitati ale Renasterii – Machiavelli si Leonardo da Vinci – colaboreaza si isi unesc eforturile ca o adevarata echipa de detectivi intru descoperirea unuia dintre cei mai faimosi si macabri criminali in serie din istorie? Aceasta este ideea care sta la baza thrillerului istoric al lui Michael Ennis, care va va aminti deopotriva de Codul lui da Vinci, dar si de Tacerea mieilor.

Ganditi-va la aceasta carte ca la un fel de CSI: Italia, 1502, in care „stiinta observatiei“ si „stiinta omului“ practicate de Da Vinci si Machiavelli ii transforma in primul patolog,  iar pe cel de-al doilea, in primul psiholog criminalist din istorie. Intriga are la baza urmarirea unuia dintre cei mai cruzi criminali in serie din Italia epocii renascentiste, dar porneste de la evenimente istorice reale. Este vorba despre asasinarea lui Juan Borgia, cel mai mare dintre copiii nelegitimi ai celui mai nelegiuit Papa din toate timpurile, Alexandru Borgia, precum si de o serie de asasinate oribile, cu victime cumplit mutilate. Va reusi Machiavelli, ajutat de da Vinci si de frumoasa curtezana Damiata, sa dovedeasca un adevar pe care Istoria insasi nu are curajul decat sa-l sopteasca? Anume ca Cesare Borgia, fratele lui Juan, neinfricatul si fascinantul duce Valentino, nu ar fi strain de acest val de crime?


Fragment din cartea "Conjuratia lui Machiavelli" de Michael Ennis

"Cei doi barbati asezati la capatul mesei au dar din cap si si-au ridicat cupele; la intrarea in sala de mese nu acordasem acestei perechi decat o privire fugara. Acum mintea mea aproape mi-a strigac: Ucigasii lui Juan sunt aici. La aceasta masa. Aceleasi maini insartgerate tocmai fusesera invitate sa semneze un tratat cu tatal, care inca jelea victima, si cu fratele, singurul care avea priceperea si curajul sa-l razbune.

 
Paolo Orsini afisa excesele pozitiei sale, cu fata lui lasata si umflata; numai forta aroganta a maxilarului si nasul lui mare, de bizon, sugerau oarecum ca meseria lui de-o viata fusese spada. Dar insotitorul sau, Signor Oliverotto da Fermo, chiar semana cu un domn de pe campul de lupta. Era, probabil, de varsta lui Valentino si avea trasaturile unui atlet grec; chiar si pe sub jacheu de catifea, se puteau distinge umerii unui aruncator de disc, cu toate ca erau drapati cu bucle languroase si luciul bronzului lustruit. Ochii lui deschisi la culoare s-au miscat iute in jurul mesei, zabovind putin la fiecare chip.
De-a lungul urmatoarelor cateva ore, doar am ciugulit cate ceva, slujitorii in livrea aducand, platou dupa platou, pepene galben, gelatine, fructe confiate, lebar, codet de porc, sos de rosii si alune zaharisite; vinurile Trebbiano si Frascati se revarsau ca apele la Petriolo. Conversatia curgea la fel de generos, cu multe citate din antici, printre care Platon, Horatiu, Epictet si Marc Aureliu.
Cu toate acestea, Valentino statea tacut, abia mancand putin mai mult decat mine, evitand cu grija sa-mi surprinda privirea. Aceasta indiferenta studiata era, pentru mine, nu mai putin deconcertanta decat anuntul sau cu privire la condottiers."

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0615 sec