Conexiuni cu "Vrajitorul"

Conexiuni cu 'Vrajitorul'
Preț: 19,62 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 973-9473-81-4
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 215
Format: 13X20
Categoria: Eseuri

DESCRIERE

Desigur, din insusi subtitlul acestei carţi cititorul isi va da seama ca ea nu vrea sa fie o exegeza a operei, a monumentalei opere a lui Thomas Mann.
La originea cercetarii a stat descoperirea, in arhive publice sau particulare, a unor documente si scrisori ce pot completa imaginea pe care studiile de specialitate de peste hotare au conturat-o despre personalitatea şi opera scriitorului.
Lucrarea “Conexiuni cu vrajitorul. Thomas Mann in Romania” surprinde reverberaţii ale operei lui Thomas Mann in Romania.
Scrisa de un erudit in domeniu, dar accesibilă unei largi categorii de cititori, cu eleganta si pasiune care completeaza perfect informatiile de stricta specialitate si insotita de o utila bibliografie selectiva, cartea lui Dumitru Hîncu este una dintre reusitele genului.
Dumitru Hîncu a strans, cu un laudabil efort toate bucatelele ramase prin arhive si le-a asamblat cu multa rabdare,după ce le-a verificat autenticitatea. Valoarea de baza a cartii este una documentara. Dar din scrisori, articole de ziar, fragmente de jurnal sau de memorii reînvie, complex, omul Thomas Mann.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0603 sec