Celalalt trup

Celalalt trup
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-47-0676-1
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 256
Format: 13X21
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Cunoscut publicului român ca unul dintre primii scriitori ai secolului XXI, Milorad Pavic cucereşte din nou printr-un roman inconfundabil, tulburător, care porneşte de la credinţa ca există, dincolo sau alaturi de trupul nostru pământesc, şi un trup al sufletului.

Romanul este construit din povestea a trei cupluri din vremuri şi locuri diferite: primul, în lumea de azi, cel din naraţiunea cadru, este reprezentat de Liza Swift şi soţul - ipostază convenţională a autorului; al doilea işi construieşte povestea de dragoste fascinantă în Veneţia anului 1764, în vremea Carnavalului (Zaharija Orfelin, tipograf şi corector Anna Pozze); al treilea îi are ca protagonişti pe ieromonahul Gavril şi frumoasa slujnică Aksinia, traitori tot în secolul XVIII, în primele decenii, la Sent Andrej, „pe Dunare, la o ora de trap de la Budapesta spre Nord". Ce îi leagă, dincolo de revelaţia iubirii? Căutarea unor semne ale celuilalt trup: inelul de piatra care îşi schimbă culoarea pe deget vestind dragostea, fericirea sau sănătatea, „Lacrimile Maicii Domnului" şi stihurile magice.

Acest celalalt trup al nostru duhovnicesc este alcătuit din amintirea trupului nostru pământesc şi din nădejdea acelui trup pământesc că n-o să moară chiar de tot, ci că se va asemui lui Hristos care ne întăreşte în această nădejde prin Învierea Sa. Căci sufletul poartă în amintire urma sau imaginea trupului său zilnic care e mort şi se întoarce în ţărână, dar pe care-l poate însufleţi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0439 sec