Cealalta jumatate. Creativitate si relatii intime - Whitney Chadwick, Isabelle De Courtivron

Cealalta jumatate. Creativitate si relatii intime - Whitney Chadwick, Isabelle De Courtivron
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-1984-32-2
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 264

DESCRIERE

Este creativitatea un drum solitar sau poate fi parcurs in doi? Treisprezece eseuri captivante incearca sa raspunda acestei intrebari explorand viata si opera unor cupluri celebre din arta si literatura. Ii regasim aici pe Auguste Rodin si Camille Claudel, Clara si Andre Malraux, Virginia Woolf si Vita Sackville-West, Anais Nin si Henry Miller, Max Ernst si Leonora Carrington sau Frida Kahlo si Diego Rivera.
O carte despre cupluri creatoare, cu limitele si transgresiunile lor, despre talent, identitate si sexualitate, despre conventiile societatii si dramele personale.

Treisprezece cupluri iesite din comun, unele dintre ele ramanand prizoniere, altele reusind sa se elibereze de conventii si stereotipuri. Personajele principale din aceste istorii sunt imaginative si curajoase si au ales solutii creative, diverse si dificile. Aceasta este povestea lor: Camille Claudel & Auguste Rodin, Sonia & Robert Delaunay, Clara & Andre Malraux, Vanessa Bell & Duncan Grant, Virginia Woolf & Vita Sackville-West, Leonora Carrington & Max Ernst, Frida Kahlo & Diego Rivera, Kay Sage & Yves Tanguy, Anais Nin & Henry Miller, Lillian Hellman & Dashiell Hammett, Jasper Johns & Robert Rauschenberg, Simone & Andre Schwarz-Bart, Lee Krasner & Jackson Pollock.

Whitney Chadwick, Ph. D., este profesor emerit de istoria artei la San Francisco State University. A tinut cursuri de arta contemporana, cu accent pe suprarealism si feminism. Este autoarea volumelor Women, Art, and Society, Women Artists and the Surrealist Movement si Mirror Mirror: Self Portraits by Women Artists.

Isabelle de Courtivron este profesor la MIT din 1979, unde a condus Catedra de Limbi Straine timp de 10 ani. A predat literatura comparata, studii de cultura si civilizatie franceze si studii de gen la Brown, Wellesley, Harvard si MIT. Este autoarea mai multor articole si carti despre scriitoare  precum Clara Malraux sau Violette Leduc. Din 2011, in onoarea autoarei, MIT decerneaza anual Premiul Isabelle de Courtivron pentru scriere creatoare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0650 sec