Capitalul. Critica economiei politice (volumul 2 din Capitalul) ~Procesul de circulaţie a capitalului~

Capitalul. Critica economiei politice (volumul 2  din Capitalul) ~Procesul de circulaţie a capitalului~
Preț: 79,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-92038-2-8
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 580
Format: 15 x 21 cm
Categoria: Stiinte politice

DESCRIERE

Capitalul. Critica economiei politice. Volumul II.

Capitalul este opera fundamentala a lui Karl Marx, elaborata aproape de-a lungul intregii sale vieti.
Prin Capitalul, Marx realizeaza o adevarata revolutie in economia politica, facind o analiza cuprinzatoare a economiei capitaliste si a legilor acesteia.
El dezvaluie procesul de producere si de reproducere a capitalului, desavirseste teoria valorii bazate pe munca, elaboreaza teoria plusvalorii, piatra de temelie a economiei politice marxiste, prin care se explica pentru prima oara mecanismul exploatarii capitaliste a muncitorilor. Marx arata tendinta istorica a acumularii capitaliste, care duce in cele din urma la„exproprierea expropriatorilor“ (a capitalistilor).
In Capitalul Marx a infatisat baza economica obiectiva a antagonismului dintre proletariat si burghezie si a aratat ca rolul clasei muncitoare este de a fi constructorul societatii comuniste, dind astfel socialismului stiintific fundamentul sau teoretic.
Capitalul este nu numai opera economica fundamentala a lui Marx, ci si o importanta opera filozofica, o aplicare a dialecticii materialiste la studiul societatii umane.
Marx analizeaza contradictiile capitalismului, inlantuirea si dezvoltarea lor, transformarea contradictiilor din factori de dezvoltare ai capitalismului in factori ai negarii si desfiintarii sale.
El aplica la studiul formatiunii capitaliste logica dialectica, si cu deosebire metoda ridicarii de la abstract la concret (dezvoltind-o, in opozitie cu dialectica speculativa hegeliana, nu ca producere a realului, ci ca procedeu de reproducere pe plan logic a concretului real), precum si principiul unitatii dintre istoric si logic.
Capitalul lui Karl Marx, o carte disparuta din librariile romanesti in ultimii 30 de ani. O carte care ofera raspunsuri la multe din intrebarile care ne framanta: Cum am ajuns in aceasta criza financiara mondiala? De ce? Ce se poate intampla?
Capitalul este cartea care ocupa primele locuri in vanzarile din Germania in ultimii 2 ani iar Karl Marx ramane ideologul-sef al economiei mondiale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0650 sec