CALIGULA. Tiranul Romei

CALIGULA. Tiranul Romei
Preț: 34,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-973-724-243-3
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 400
Format: 13 x 20
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Gaius Iulius Caesar Augustus Germanicus, cel de-al treilea împărat roman, este mai bine cunoscut sub un alt nume: Caligula - un nume sinonim cu decadenţa, cruzimea şi nebunia.

Sclavul Rufus trăieşte departe de corupţia curţii imperiale. Stăpânul lui este îmblânzitor de animale, pe care le pregăteşte pentru arena gladiatorilor, iar Rufus descoperă că are un talent înnăscut de dresor. În arenă, Rufus face cunoştinţă cu Cupido, unul dintre cei mai mari gladiatori ai Romei, care îi va deveni cel mai bun prieten.

Reputaţia sa de îmblânzitor de animale şi prietenia cu Cupido atrag însă atenţia împăratului, care caută un îngrijitor pentru elefantul imperial. Rufus este cumpărat de la stăpânul lui şi adus la palat, unde viaţa este dictată de ritmul capriciilor lui Caligula. Acesta este pe cât de generos, pe atât de violent - un megaloman care se declară zeu şi, în acelaşi timp, trăieşte cu teama permanentă a unor comploturi. Însă teama lui nu este complet nejustificată. Curtea îi este înţesată de intrigi, iar Rufus şi Cupido se trezesc în miezul unei cons¬piraţii care are drept scop asasinarea lui Caligula. Dar poate un sclav să decidă soarta unui împărat?

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0872 sec