Biografiile secrete ale marilor lideri mondiali - Jakob van Eriksson

Biografiile secrete ale marilor lideri mondiali - Jakob van Eriksson
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-992-264-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 144
Categoria: Biografii

DESCRIERE

Marile puteri mondiale precum Marea Britanie, Franța, China, dar și vecinii noștri de la Porțile Orientului, Iugoslavia sau Turcia, și-au reconfigurat istoria în funcție de aceste mari personalități care, practic, au salvat aceste națiuni moderne de la dezastre iminente în secolul trecut.

În egală măsură însă, acești mari oameni de stat au fost și ei oameni pur și simplu, cu slăbiciunile, ciudățeniile, bolile, ambițiile, pasiunile și chiar nebuniile lor fiecare! Dincolo de tabuuri și prejudecăți, putem examina biografiile lor cu simpatie dar și cu detașare, identificând totodată și semnificația lucrurilor mărunte precum un trabuc, un evantai, o vrabie, o obsesie erotică sau o uniformă militară ieșită din tiparele obișnuite…

Șampanie cu chenar de doliu: controversatul domn Churchill, „buldogul” cu tulburare bipolară și povestea trabucurilor de contrabandă

Mustafa Kemal „Atatürk” sau drumul de la agonia Imperiului Otoman la o națiune europeană modernă. Ultimul Sultan!

Mao sau Cărticica Roșie împotriva vrăbiilor hrăpărețe

Un puzzle erotic iugoslav cu Tito, concurentul lui Stalin în Balcani

Charles de Gaulle, generalul de 1, 96 metri, de la înălțimea căruia Franța s-a văzut cu totul altfel

Colecția SECOLUL XX – 20 DE MISTERE ESENȚIALE (20 volume)

Colecție promovată de ziarul LIBERTATEA, Radio România Actualități, Radio România Regional, București FM, Radio Sport Total, Radio Napoca FM, Radio Impuls FM și Bucatarescu. ro

Istoria nu mai este demult, pentru nimeni, ceea ce scrie în manualele de istorie sau, în orice caz, nu doar ceea ce consemnează, părtinitor, acestea.

Atât de aproape de noi dar atât de departe de... adevăr, Secolul XX a fost, poate, cel care a născut cele mai mari mistificări istorice și cel în care istoria nu a fost doar trunchiată și „coafată” pe ici, pe colo, prin părțile mai mult sau mai puțin esențiale, ci chiar de-a dreptul amputată neconcesiv, deformată grotesc și mistificată grosolan, în slujba unei ideologii totalitare sau a alteia, a unui dictator sau a unui grup de interese oculte, dominând din înălțimile puterii absolute o țară, un popor, un grup etnic, cultural sau lingvistic, un continent sau însăși Planeta!

O propagandă bine hrănită de fonduri secrete, de proveniență incertă dar de dimensiuni colosale, a tratat majoritatea demistificărilor drept ridicole „teorii ale conspirației”, niște biete gogorițe scornite de niște oameni aflați într-o avidă căutare a senzaționalului.

Cred că a sosit timpul să încercăm să punem în ordine o multitudine de informații disparate și fragmentare pentru a încerca să reclădim, dintr-un puzzle ciudat, istoria adevărată a veacului trecut!

 Un proiect editorial INTEGRAL

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Biografii

Created in 0.0361 sec