Bestiar

Bestiar
Preț: 22,95 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-973-46-1448-6
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 208
Format: 10,6 x 18
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Bestiar este primul volum de povestiri pe care Cortazar il semneaza, in 1951, cu adevaratul sau nume.

Cele opt povestiri fantastice vorbesc despre lucruri si intimplari obisnuite ce ajung sa capete pe nesimtite dimensiunile unui cosmar sau scot la iveala lumi paralele. De la casa aparent banala care este ocupata de niste creaturi miste rioase pina la enigmatica Delia, experta in dulciuri, ai carei logodnici mor in imprejurari ciudate, de la Alina Reyes, ce traieste viata altei femei, aflate la mare departare, pina la ferma bintuita de un tigru insetat de singe, Cortazar ne ofera o lectura surprinzatoare, care ne schimba perceptia asupra realitatii.

„Pentru Cortazar, a scrie inseamna sa se joace, sa se amuze, sa organizeze viata – cuvintele, ideile – cu arbitrarul, fantezia, libertatea si lipsa de responsabilitate de care doar copiii sau nebunii dau dovada. Insa, jucindu-se astfel cu destinul, Cortazar deschide noi perspective, scoate la lumina laturi obscure ale sufletului omenesc si cocheteaza cu transcendentul.” (Mario Vargas Llosa)

„Citind Bestiar, inca de la prima pagina mi-am spus ca Julio Cortazar e un scriitor asa cum mi-as fi dorit eu sa ajung cind aveam sa fiu cu adevarat «mare». Cortazar straluceste prin elocventa, prin eruditie, prin memoria lui incredibila si umorul periculos.” (Gabriel García Marquez)

„Inca de mic, relatia mea cu lucrurile, cu scrisul nu a fost diferita de relatia mea cu lumea in general. Se pare ca m-am nascut ca sa nu accept lucrurile asa cum sint.” (Julio Cortazar)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Beletristica

Created in 0.0504 sec