Bastarzii regali - poveste fără sfârșit - Boerescu Dan-Silviu

Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069920602
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 152
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Toate familiile regale din lumea modernă s-au lovit de această problemă a existenței – certe sau doar presupuse – a unor „copii naturali” ai personajelor din linia oficială dinastică. În cazul lui Carol al II-lea, a fost vorba de Mircea Grigore Carol Lambrino, rodul legăturii sale cu Zizi, polemica fiind continuată până în prezent de fiul acestuia, Paul Lambrino. În cazul lui Mihai I, a existat speculația legată de apariția unui fiu natural (cetățeanul german Dieter Stanzeleit) dintr-o relație – niciodată dovedită! – cu o anume Nerissa Jane Irene Bowes Lyon. Mai recent, Principele Nicolae (între timp, deposedat de acest titlu) a fost acuzat de Nicoleta Cîrjan că ar fi tatăl micuței Iris Anna…

Toate aceste situații au generat scandaluri interminabile, pe care nici măcar hotărârile definitive ale unor instanțe nu le-au putut înăbuși. Oare, ce ne rezervă viitorul apropiat?

 

Prințul playboy cu doi copii din flori

Câți copii a avut Regina Maria cu Zizi Cantacuzino-Grănicerul, Marele Duce Boris al Rusiei și Prințul Barbu Știrbey?

Principele Carol și fructul legăturii sale cu Domnișoara Lambrino

Revendicările celei de-a doua generații de pseudo-moștenitori – Paul Lambrino

Un zvon neconfirmat: legătura Principesei Elena cu șeful gărzii palatului atenian

Straniul caz Dieter Stanzeleit, neamțul care pretinde că este fiul Regelui Mihai

Iris Anna – un copil inocent în vârtejul calculelor dinastice

 

COLECȚIA REGALĂ (12 VOLUME)

Istoria modernă a României (1866-1947 și, în fapt, până în prezent) este imposibil de înțeles fără analiza istoriei Casei Regale a României, ale cărei personaje, de la Carol I la Mihai I, au marcat decisiv momentele cele mai importante ale ultimului veac și jumătate al Principatelor, Regatului și – vai! – Republicii Populare/Socialiste sau, revenind în vâltoarea clipei, al unei Românii fără de noimă și identitate precisă, parcă mereu pierdută în caruselul european și mondial.

Fără contribuția novatoare a Casei Regale nu se știe când și cum România ar fi putut trece din feudalismul întârziat direct în epoca modernă, cum fără acțiunile inspirate și deciziile înțelepte luate (uneori, contra inimii și a glasului sângelui!) de Suverani (Regele Carol I, Regele Ferdinand și Regina Maria) niciodată nu s-ar fi putut înfăptui, la 1 Decembrie 1918, unica Românie Mare.

Recunoscând rolul istoric jucat de cele cinci generații ale Familiei Regale a României, nu putem să le negăm acestora nici calitatea de oameni ai timpului lor (…nu doar ai eternității!), de ființe învestite nu doar cu prerogativele dinastice ci și cu atributele lor pur umane, care au creionat și personalitățile puternice ale unor ființe adesea pătimașe și chiar contradictorii, pe care nu ne-am propus să le idealizăm în vreun fel. Din amalgamul de trăsături, uneori destul de greu de armonizat, au reieșit figuri luminoase, fascinante și, în ciuda locurilor comune livrești, absolut surprinzătoare. Vă invităm să le devoalăm împreună în filele (pe care unii le-ar putea considera, pripit, iconoclaste) ale cărților din Colecția REGALĂ!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0895 sec