Basarabia in timpul celui de-al doilea razboi mondial (1939-1945) - Anatol Petrencu

Basarabia in timpul celui de-al doilea razboi mondial (1939-1945) - Anatol Petrencu
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-9975-69-049-2
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 224
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Desi s-au scurs deja sase decenii de la incetarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, nu toate problemele legate de acest dezastru au fost destul de bine studiate. Cauzele acestei stari de lucruri sunt multiple, ele fiind atat de ordin obiectiv, cat si, mai ales, subiectiv.
 
Mult timp regimul totalitar comunist din fosta URSS si cele din statele satelite au interzis cercetarea unor subiecte de mare importanta stiintifica si politica, dar care intrau in contradictie cu dogmele ideologice ale partidelor de la putere.
 
In prezenta lucrare, pe baza unor documente inedite, a fost demascata activitatea criminala a regimului bolsevic de la Chisinau in perioada 22 iunie-26 iulie 1941, activitate ce a urmarit evacuarea in adancurile URSS, sau nimicirea bunurilor materiale conform tacticii „pamantului ars".
 
Prima data in istoriografie este urmarita obiectiv si sub toate aspectele activitatea Guvernamantului Basarabiei in perioada existentei sale (1941-1944). Au fost depistate, analizate, sistematizate si generalizate date statistice si materiale inedite, care au permis precizarea unor fapte, evenimente si corectarea unor afirmatii eronate, strecurate cu buna stiinta in vechea istoriografie.
 
In lucrare sunt studiate evenimentele ce s-au derulat in vara anului 1940, cand teritoriul Basarabiei, nordul Bucovinei, Tinutul Herta si cateva insule romanesti din Delta Dunarii au fost rapite brutal de imperiul sovietic, precum si procesul de sovietizare a ceea ce mai ramasese din Basarabia in urma hacuirilor teritoriale, adica RSSM.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0947 sec