Barbatul care a uitat cine e si alte povestiri dintr-o viata de neurolog- Dr. Niall Tubridy

Barbatul care a uitat cine e si alte povestiri dintr-o viata de neurolog- 
Dr. Niall Tubridy
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786067891881
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 286
Categoria: Biografii

DESCRIERE

„Fascinantă… plină de personaje interesante.” – Sunday Business Post

„Prin stilul direct și plin de compasiune, Tubridy este cel mai bun ghid în peisajul complex al neurologiei.” – Irish Times

Pentru Niall Tubridy, îndrăgostit de neurologie încă din studenție, înțelegerea modului în care creierul și sistemul nervos semnalează problemele medicale ale organismului constituie o formă superioară de detectivism, cu răspunsuri care pot influența în mod decisiv viețile oamenilor.

Bărbatul care a uitat cine e este povestea carierei lui Tubridy în neurologie. Un mozaic de episoade impresionante, dramatice sau amuzante, cum ar fi:

* bărbatul care pleacă dimineața să-și facă plimbarea zilnică și își pierde memoria pentru următoarele șase ore;

* pictorița care e convinsă că mâna stângă este îngerul ei păzitor;

* tânărul care simte că-i „explodează” capul de fiecare dată când are un orgasm.

Folosind un limbaj simplu, Tubridy explică boli grave, ca scleroza multiplă, boala neuronului motor și boala lui Parkinson, și ne invită în cabinetul de consultații în timp ce-i însoțește pe pacienți pe drumul lor dificil. Revelatoare, captivantă și emoționantă, cartea te va face să gândești astfel despre creierul uman și despre ce înseamnă să fii doctor.

Niall Tubridy a absolvit medicina la Royal College of Surgeons din Irlanda în 1991, după care a lucrat în spitale din Dublin, Londra, Paris și Melbourne. Din 2004, este neurolog consultant la Spitalul Universitar St Vincent’s din Dublin. De asemenea, este profesor de medicină clinică la University College din Dublin.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0383 sec