Aventurile intime ale unei prostituate de lux bucurestence

Aventurile intime ale unei prostituate de lux bucurestence
Preț: 22,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-973-707-122-4
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 240
Format: 13x20
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

"Am renunţat la Patapievici şi Liiceanu în favoarea lui Dolce şi Gabanna, nişte intelectuali la fel de fini dar, parcă, nu chiar aşa de snobi".
Belle de Nuit

În mai 2006, Editura Trei a publicat o carte ce avea să se bucure de un mare succes de piaţă, nu numai în Marea Britanie, ci şi în România: Belle de Jour. Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze. Cartea cu pricina provocase deja scandal în mediile literare engleze, care încercaseră în zadar să o "repereze" pe enigmatica autoare a unui text atât de îndrăzneţ şi picant.
Se pare că poveştile atrag după ele alte poveşti: în octombrie 2006, am primit un fragment care se intitula, nici mai mult, nici mai puţin: Aventurile intime ale unei prostituate de lux bucureştene. Autoarea ne mărturisea pasiunea pe care i-o stârnise lectura lui Belle de Jour şi imboldul pe care l-a avut de a crea o replică românească. Ideea ar fi rămas la stadiul de şotie, dacă nu ar fi devenit de fapt o capcană, de îndată ce ne-am lăsat, la rândul nostru, captivaţi de cele câteva pagini primite şi citite. Misterioasa autoare ne-a propus un pact pervers şi, se pare, irezistibil: "continui să scriu dacă îmi publicaţi cartea, nescrisă încă, dar care promit să fie gata până la sfârşitul anului".
Lucrurile au decurs aşa cum a vrut ea.
Însă nu am încetat să ne întrebăm: cine este această Belle de Nuit care ne urmăreşte din umbră precum un spion, ne citeşte cărţile, ne oferă dezvăluiri despre scandalurile bucureştene de culise, practic, ne seduce până la a ne convinge să o publicăm?
Editorii

"Nu, nu sunt prostituată. Deşi mă culc cu mult mai mulţi bărbaţi decât o femeie obişnuită din Bucureşti, nu mă consider deloc o prostituată. Deşi, uneori, iau bani de la bărbaţi (oricum, nu de la toţi), nu sunt o curvă. Şi asta nu doar pentru că nu mi-am postat anunţ pe Internet, cu poză, tarif şi tot dichisul... De fapt, la început, nici nu acceptam bani, nici măcar cadouri. Primul meu amant nu mi-a oferit nimic. Nici al doilea. Am considerat că, explorând lumea sexului, nu mi-o trag pur şi simplu, ci mă educ".
Belle de Nuit

"Mă emoţionează bărbaţii care nu se sfiesc să-şi recunoască sentimentele şi slăbiciunile, tot aşa cum mă emoţionează femeile care îndraznesc să lupte împotriva slăbiciunilor lor şi să-şi pună întrebări în legătura cu sentimentele lor".
Belle de Nuit, fragment din interviul TABU, februarie 2007

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Beletristica

Created in 0.0446 sec