Arsenie Boca. Misterele din jurul Sfântul Ardealului - Boerescu Dan-Silviu

Arsenie Boca. Misterele din jurul Sfântul Ardealului - Boerescu Dan-Silviu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-992-031-2
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 144
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Astăzi, Arsenie Boca este cel mai puternic mit religios al României, dovadă fiind mulțimile impresionante venite în fiecare an în pelerinaj la mormântul său de la Mânăstirea Prislop. Dar face și obiectul unui fantastic boom economic generat de brand-ul său, care pare să-l depășească pe cel al Sfintei Parascheva și are deja și un imitator controversat în persoana răspopitului Cristian Pomohaci.

Vizitat la Mânăstirea Sâmbăta de Sus în anii ʼ30 de Regele Mihai și Ion Antonescu, lui Arsenie Boca i s-a spus de către Lucian Blaga că România are nevoie de el ca mit. Și Ceaușescu a cerut să-l vadă în 1989, iar călugărul i-a prevestit moartea de Crăciun. De asemenea, a făcut multe alte prevestiri, între care aceea că Bucureștiul va fi ras de pe fața Pământului de un cutremur devastator. După ce, în anii ʼ50, este martirizat în lagărele comuniste, inclusiv la Canal, moare pe 28 noiembrie 1989, după ce a fost torturat de Securitate.

Despre el se spune că a fost protagonistul unor minuni, de pildă, în timp ce era deținut în lagăr, s-ar fi teleportat efectiv pentru a putea participa la înmormântarea mamei sale. Însă biografia sa ascunde multe alte mistere fascinante…

 

„Neamul românesc are nevoie de un mit!”

Arsenie Boca și repertoriul fabulos al miracolelor sale

Profețiile despre sfârșitul lui Ceaușescu și cutremurul care va distruge Bucureștii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0463 sec