Al treilea Iisus - Deepak Chopra

Al treilea Iisus - Deepak Chopra
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-588-431-1
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 352
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Cine este Iisus Hristos?
In lucrarea sa Al Treilea Iisus, Deepak Chopra, autor de bestselleruri si lider spiritual, formuleaza o intrebare provocatoare, care este in egala masura un stimul pentru actualele sisteme de credinta si o noua perspectiva asupra invataturilor lui Iisus, indiferent de educatia religioasa a fiecaruia dintre noi. Chopra afirma ca exista nu un Iisus, ci trei.
 
Cel dintai este personajul istoric Iisus, barbatul care a trait in urma cu doua mii de ani si ale carui invataturi constituie temelia teologiei si gandirii crestine. Al doilea este Iisus, fiul lui Dumnezeu, care a venit sa intemeieze o religie institutionala cu o dogma specifica. si, in fine, al treilea Iisus, personajul cosmic, ghidul spiritual a carui invatatura include intreaga umanitate, nu doar biserica creata in nu­mele lui. El se adreseaza individului care vrea sa-l gaseasca pe Dumnezeu prin experienta personala, sa atinga ceea ce unii ar putea numi gratie, sau constiinta divina, sau iluminare.
 
Daca il interpretam pe Iisus strict literal, ne con­fruntam cu imposibilul. Cum „ne putem iubi cu adevarat aproapele ca pe noi insine“? Insa atunci cand consideram ca prin predicile sale Iisus ne invita sa ne alaturam lui pe un plan spiritual superior, cuvintele lui capata dintr-o data sens.
 
In esenta, spune Chopra, crestinismul trebuie sa‑si depaseasca tendinta exclusivista si sa incerce sa fie o religie de introspectie personala si dezvoltare spirituala. Astfel, Iisus poate fi privit ca un invatator universal, asa cum este, de fapt — ale carui predici despre compasiune, toleranta si intelegere ni se adreseaza tuturor si ni le putem insusi cu totii.
 
Carte declarata Bestseller New York Times
 
 
Dr. Deepak Chopra este autorul a peste 50 de carti (atat de fictiune, cat si de nonfictiune), multe dintre ele fiind declarate bestseller New York Times. Lucrarile sale au fost traduse de-a lungul timpului in 35 de limbi.
Emisiunea sa de radio, intitulata Chopra’s Welleness Radio, este difuzata sapta­manal pe Sirius Satellite Stars si Channel 102 si abordeaza teme precum succesul, iubirea, sexualitatea si relatiile, bunastarea si spiritualitatea.
Chopra este fondator si presedinte in cadrul proiectului The Alliance for a New Humanity. Celebra publicatie Time l-a proclamat pe Chopra drept una dintre primele 100 de figuri marcante si eroice ale acestui secol, recomandandu-l drept „poetul-profet al medicinei alternative“.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0381 sec