Accize. Decizii ale C. J. U. E. 1978 - 2015

Accize. Decizii ale C. J. U. E. 1978 - 2015
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-1895-91-8
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 400
Categoria: Contabilitate

DESCRIERE

Zece Directive si 26 de Regulamente de drept european, toate cu referire la materia accizelor, sunt citate in aceasta lucrare inedita - editura Confisc nefiind la prima abatere de acest fel. 

 

Normele la noul Codul fiscal invoca unele din aceste decizii.

 

Indexul alfabetic (dupa denumirea companiilor) de la sfarsitul cartii, face trimitere la pagina unde poate fi regasita o anumita speta. Dictionarul de termeni foarte detaliat, poate veni în sprijinul dumneavoastra, pentru identificarea subiectului care va intereseaza.

 

Colectia de texte include decizii ale C. J. U. E. din perioada 1978 - 2015 (dispozitivul hotararii + descrierea spetei). 

 

Regasiti aici cam tot ce înseamna litigii in materie de accize si alte taxe speciale. Cazuistica poate constui sursa de inspiratie pentru operatori, dar si pentru examinatori: subevaluarea facturilor, intre doua persoane afiliate, pentru diminuarea valorii în vama;  achizitia de bauturi alcolice sau de tigari de pe diverse site-uri online, cu eschivarea de la plata accizelor; implicarea OLAF în depistarea unor importuri din Orient, a caror origine este disimulata (pentru evitarea taxelor antidumping); impozitarea marfurilor de contrabanda; scurgerile de petrol dintr-o conducta devenite “forta majora”;  accize aplicate autovehiculelor cu ocazia primei inmatriculari pe teritoriul national si Tratatul de functionare a U. E. (art. 25 CE si 90 CE); vinul de Porto si vinul de bucatarie; alcoolul utilizat la prepararea produselor de cofetarie; furt de marfuri plasate sub regim de antrepozit vamal; falsificarea timbrelor sau a documentelor de insotire; mijloc de transport atipic pentru transportul carburantilor;  tranzactie artificiala; date inexacte sau incomplete necunoscute la momentul importului; datoria vamala stabilita ca urmara a neîndeplinirii obligatiilor legate de depozitatea temporara a marfurilor; nasterea unei datorii vamale ca urmare a introducerii ilegale de marfuri;  tigarete  cu pretul cel mai mic; Legatura intre nasterea datoriei vamale si cea a TVA etc etc

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0805 sec