20 DE ATENTATE CARE AU SCHIMBAT FATA SECOLULUI XX, JAKOB VAN ERIKSSON

20 DE ATENTATE CARE AU SCHIMBAT FATA SECOLULUI XX, JAKOB VAN ERIKSSON
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069922354
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 184
Categoria: Istorie

DESCRIERE

20 de atentate care au schimbat fata secolului xx, Jakob Van Eriksson
 
Secolul trecut este perioada istorica in care atentatul terorist a devenit o arma incontestabila a luptei  politice, uneori fiind cel mai eficient mijloc de a amorsa un complot. Victimele – fie ele capete incoronate, presedinti, prim-ministri sau chiar artisti! – servesc apoi ca simboluri cu multiple utilizari malefice, provocand si justificand o suita de reactii in lant cu consecinte catastrofale pentru o natiune sau, adesea, intreaga omenire. Dar suntem noi, oare, pregatiti sa vedem aceste tragedii in adevarata lor lumina?!?

Franz Ferdinand si marsarierul inexistent al unui Rolls Royce al Austriei * Cum, suferind de sifilis, Lenin a fost, oficial, impuscat de o femeie aproape oarba! * Trotki, marxistul prieten cu bancherii * Stalin in agonie – eliminat de seful NKVD dupa un chef monstruos

Mahatma Gandhi, Indira Gandhi, Rajiv Gandhi – trei generatii, din aceeasi familie, de conducatori ai Indiei care au sfarsit la fel * Rafael Trujillo – sfarsitul lui El Caudillo, cel mai brutal dictator din Caraibe

Fratii Kennedy, dincolo de Mafie, FBI si CIA, dincoace de Marilyn Monroe * Olof Palme, un JFK suedez si o multime de necunoscute * Martin Luther King – „I have a dream…”

Lady Diana: mostenitorul tronului britanic urma sa aiba un frate vitreg musulman? * John Lennon – moartea inexplicabila a unui barbat „mai celebru ca Iisus Christos”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0406 sec