11 septembrie. Mitul - CULISELE UNEI CRIZE PROGRAMATE

11 septembrie. Mitul - CULISELE UNEI CRIZE PROGRAMATE
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-118-120-2
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 512

DESCRIERE

Roberto Quaglia a fost primul scriitor care a adus în atenţia publicului italian misterele de la 11 septembrie, prin celebrul său articol din primăvara anului 2003, intitulat: „Tot cea ai dorit să ştii despre 11 septembrie, dar nu ai avu curajul să întrebi”, care a devenit bestseller.
Pornind de la acest articol, subiectul este trata pe larg în cartea 11 Septembrie. Mitul – culisele unei criye programate, carte care a produs multe animozităâi la apariţia ei.

Apreciat pentru ironia şi sarcasmul său, Roberto Quaglia a scris numeroase cărţi science-fiction şi umoristice. Este binecunoscut publicului român cu patru dintre lucrările sale, Vagabondul interspaţial, Dio S.R.L., Pâine, unt şi paradoxina şi Gândirea stocastică, acestea fiind deja traduse şi publicate în România în perioada 1994-2004.

În zorii celui de al treilea mileniu, după mii de ani de dezvoltare a culturii şi ştiinţei întregii umanităţi, lumea pare să fie transportată brusc înapoi în timp, în erele întunecate ale mitului ţi superstiţiei. Credicncioşii telespectatori de pe tot mapamondul, minţi confuze de prea mulţi ani de filme hollywoodiene, au fost făcuţi să creadă Mitului 11 septembrie, „cel mai terifiant atac terorist al tuturor timpurilor” după care „nimic nu va mai fi la fel”, mit care, începând din acel moment, va fi invocat de către Statele Unite pentru a justifica fiecare nou război şi fiecare nouă încălcare a legilor internaţionale.

Opt ani după 11 septembrie 2001, Mitul se prăbuşeşteDin ce în ce mai puţin oameni mai cred în poveştile oficiale. Lumea occidentală se află la limita colapsului sistemic. Sunt tot mai mulţi oameni care îşi dau seama că majoritatea lucrurilor în care s-au obişnuit să creadă sunt doar mituri. 11 septembrie este un mit, „libertatea” occidentală este un mit, la fel şi presa liberă, democraţia însăşi devine un mit, banii reprezintă, vai!, un mit ceva mai consistent, neavând aproape nimic în spate care să îi susţină – şi astfel se întâmplă că devenim martorii unui fenomen în care „banii” şi „băncile”, în care oamnii încep să nu mai creadă, se topesc şi dispar pretutindeni şi cu viteză precum zăpada la soare. Nici nu au existat cu adevărat vreodată. În acelaşi fel puteţi vedea cum drepturile şi libertăţile voastre se evaporă cu aceeaşi rapiditate. Nici aceastea nu au existat cu adevărat vreodată.

Această carte analizează Mitul de la 11 septembrie altfel de cum am fost cu toţii obişnuiţi: demontează cu scrupulozitate versiunea oficială a evenimentelor şi, în acelaşi timp, reprezintă un extraordinar manual cu ajutorul căruia putem înţelege tehnicile rafinate de construire şi consolidare a unui mit, psihologia manipulării maselor şi războiul psihologic ale cărui victime am fost până acum.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0309 sec