101 aparari. Cum se autoprotejeaza mintea

101 aparari. Cum se autoprotejeaza mintea
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-973-707-301-3
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 384

DESCRIERE

Schimbarea psihica depinde de modificarea apararilor
Mintea omului are o capacitate uimitoare de a inventa mecanisme care sa îl protejeze de constientizarea emotiilor neplacute. Aceste mecanisme sunt adesea mascate si opereaza fara ca individul sa le constientizeze. De exemplu, un individ incapabil sa îsi accepte sentimentele de furie la adresa cuiva apropiat poate în schimb resimti o ura intensa fata de propria persoana. Când acesta ajunge la camera de garda suferind de depresie severa, capacitatea terapeutului de a aduce în discutie operatia defensiva de întoarcere asupra propriei persoane se poate dovedi extrem de utila în prevenirea unei tentative suicidare sau a altor comportamente autodistructive ale pacientului.
Apararile, prezente nu numai în psihopatologie, ci si în sanatatea psihica, sunt descrise de autor în functie de diferitele etape ale dezvoltarii psihosexuale, precum si de tipul de patologie. Pentru practicienii psihoterapiei, este recomandat si modul de a aborda apararile în diverse tipuri de psihoterapie.

Jerome S. Blackman, este profesor de psihiatrie clinica la Eastern Virginia Medical School si profesor de psihologie la Virginia Wesleyan College, precum si psihanalist formator s, supervizor la New York Freudian Society.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0648 sec