Secretele bucatariei manastiresti

Secretele bucatariei manastiresti
Autor:
ISBN: 973-99457-7-5
Editura:
Anul publicării: 2000
Pagini: 256
Categoria: Carti la 5 LEI
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc - in stoc

DESCRIERE

Manastirile au reusit sa pastreze cultura gastronomica autentic romaneasca. Autentica, bineinteles, dar pe baza unei uimitoare deschideri catre nou. Bucataria romaneasca a primit cu oalele neacoperite toate inovatiile marilor bucatarii dimprejurul sau: din centrul Europei am primit afumaturile de porc si cea mai mare parte a mancarurilor bazate pe varza acra, in timp ce ghiveciurile, musacalele, pilafurile, sarmalele, imam baialdiul, drobul, baclavalele ori serbeturile ne-au venit din sud, de la otomani sau greci, iar incredibila diversitate a borsurilor s-a nascut din influenta ruseasca. Dar toate s-au romanizat de-a lungul secolelor, iar rezultatul este unic. Parte din el il puteti intalni in acest volum.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0870 sec